diumenge, 24 de desembre de 2017

PROJECTE: LES CASES DE LES FORMIGUES

AL LLARG D'AQUEST PRIMER TRIMESTRE HEM FET UN MINIPROJECTE ANOMENAT "LES CASES DE LES FORMIGUES", EL QUAL VA SORGIR A UNA DE LES VISITES QUE FEIM SETMANALMENT A L'HORT ESCOLAR.

ELS INFANTS VAREN TROBAR UNS FORATS AL TERRA, ELS QUALS DES DEL PRIMER MOMENT VAREN ANOMENAR COM A "FORMIGUERS O CASA DE LES FORMIGUES".

A PARTIR D'AQUESTA DESCOBERTA VAREN FER UNA PLUJA D'IDEES SOBRE ALLÒ QUE SABÍEM I ALLÒ QUE VOLÍEM SABER. I VAREN SORGIR DUES PREGUNTES I UNA PETICIÓ O DESIG.

LES PREGUNTES VAREN ÉSSER:
- COM FA ELS TUNNELS LES FORMIGUES?
- I COM ÉS UNA CASA DE FORMIGUES?

I EL DESIG O PETICIÓ VA SER :
- M'AGRADARIA FER UNA CASA DE FORMIGUES! ÉS A DIR, FER UN FORMIGUER.

LES SEGÜENTS ACTIVITATS HAN ESTAT DEMANAR, CERCAR I EXPOSAR L'INFORMACIÓ SOBRE COM FAN ELS TUNNELS LES FORMIGUES.
 


UNA VEGADA JA SABIEN QUE LES FORMIGUES FAN ELS TUNNELS GRÀCIES A LA SEVA BOCA I POTES DAVANTERES HO VAREN PLASMAR A UNA FEINETA.


DESPRÉS LA SEGÜENT ACTIVITAT VA SER FER UN FORMIGUER PER DE FORA I PER DE DINS ENTENGUENT COM HO FAN I QUINA FUNCIONALITAT CERQUEN A L'HORA FER-HO AIXÍ.
ABANS DE FER ELS NOSTRES FORMIGUERS VAREN VEURE UNS VIDEOS D'INTERNET ON SORTIEN COM EREN EN REALITAT.

PER FER L'ENTRADA AL NOSTRE FORMIGUER, SI NOSALTRES FOSSIM FORMIGUETES, VÀREM EMPRAR FANG I ALTRES MATERIALS COM LA PLASTILINA O ESCURADENTS.
I PER FER EL FORMIGUER PER DE DINS VÀREM FER UN DIBUIX AMB ELS TUNNELS QUE TENDRÍEM. PER DEIXAR-LO MÉS REAL VÀREM AFERRAR TERRA AL FULL JA PINTAT I FET PER ELS INFANTS.

FINALMENT, ENS TOCAVA FER UN FORMIGUER I VÀREM DEMANAR AJUDA A LES FAMÍLIES AMB LA SORT QUE LA MARE I EL PADRÍ DE N'ANDREU, NA LAURA I EN JOAN SBERT, EL QUAL CONEIXEM MOLT BÉ PEL SEU PRECIÒS BETLEM, ENS VAREN AJUDAR A FER-NE UN .

EL PADRÍ JOAN ENS VA DUR UN FORMIGUER FET DE POREXOPAN I EL VÀREM ACABAR AMB ELL A CLASSE.


PRIMER VÀREM ACABAR DE FER UN DELS TUNNELS I LA PART ON ES POSA EL MENJAR I L'AIGUA QUE DESPRÉS AGAFARAN LES FORMIGUES, DESPRÉS VÀREM POSAR UN VIDRE PER A QUÈ NO POGUESSIN FUGIR LES FORMIGUES I NOLTROS POGUÈSSIM VEURE MOLT BÉ COM FEIEN FEINA. FINALMENT, VAREN POSAR LES FORMIGUES I VÀREM DONAR PER ACABAT EL FORMIGUER.
ARA, COMENÇAVA LA TASCA DE CUIDAR-LES I OBSERVAR-LES ATENTAMENT COM FEIEN FEINA.

                                                   MOLTES GRÀCIES!!
PER AQUEST FORMIGUER I PER PASSAR EL MATÍ AMB NOLTROS! 
A MÉS A MÉS HEM APRÈS MOLTES MÉS COSES DE LES FORMIGUES A PARTIR DE LA VOSTRA VISITA.

  ÀLBUM COMPLET DE FOTOS

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada